Muški odjel za produženo liječenje – Odjel VI.

Odjel VI je namijenjen za liječenje pacijenata koji zbog svog psihičkog poremećaja trebaju odgovarajuću dijagnostiku i produženo liječenje u okviru zaštićenih bolničkih uvjeta. Zbog toga na Odjelu postoje posebni uvjeti koji uključuju i veći stupanj zaštite pacijenata.

Prema obveznim standardima zdravstvenog osiguranja o dužini liječenja za početno bolničko liječenje predviđeno je trajanje od 16 dana te se bolničko liječenje provodi do stabilizacije psihičkog stanja. Tijekom istog utvrđuje se uzrok smetnji i planira nastavak liječenja kao posthospitalni tretman pacijenata. Na Odjelu su pacijenti uključeni u socijoterapijske i psihoterapijske aktivnosti koje obuhvaćaju terapijsku zajednicu, rad u velikoj i maloj grupi radnookupacionu terapiju, kreativne i rekreativne aktivnosti u sklopu koje su organizirane športske aktivnosti (stolni tenis, odbojka, nogomet i kuglana) koje se odvijaju u prostranom dvorištu odjela. Svaki je pacijent obuhvaćen individualnim pristupom u skladu sa svojim mogućnostima i afinitetima. Cijelo vrijeme liječenja kod nas održava se i potiče aktivna suradnja obitelji kako pri dijagnostici i razumijevanju nastanka smetnji pacijenata tako i pri oblikovanju plana liječenja i psihosocijalne rehabilitacije.

Odjel se sastoji od dva dijela koji su arhitektonska i funkcionalna cjelina. Liječenje se započinje na zatvorenom dijelu te se sukladno kliničkoj slici liječenje se nastavlja na otvorenom dijelu Odjela.


Kontakt
Odjel – ambulanta
tel: 01/3430 070


Voditelj odjela
Silvana Jelavić, dr.med.
specijalist psihijatar
tel: 01/3430 071
e – mail: silvana.jelavic@pbsvi.hr

Odjelni psihijatari
Ivica Vrbančić, dr.med.
specijalist psihijatar
tel: 01/3430 072
e – mail: ivica.vrbancic@pbsvi.hr

Tomislav Grgurević, dr.med.
specijalist psihijatar
tel: 01/3430 124
e – mail: tomislav.grgurevic@pbsvi.hr

Glavna sestra odjela
Maja Marinovic, bacc.med.techn.
tel: 01/3430 070
e – mail: maja.marinovic@pbsvi.

EmailPrint
Popis suradnih ustanova