Događanja

Ponedjeljak, 29.11.2021.

26. i 27. studenog 2021. godine u Klinici za psihijatriju Sveti Ivan održana je 4. hrvatska konferencija o shizofreniji s međunarodnim sudjelovanjem – Shizofrenija 360°

Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića i Ministarstva zdravstva RH,  4. hrvatska konferencija o shizofreniji s međunarodnim sudjelovanjem Shizofrenija 360°, uz pridržavanje epidemioloških mjera održala se 26. i 27. studenog 2021. godine u Klinici za psihijatriju Sveti Ivan.

Konferenciju je prigodnom pozdravnom obraćanju otvorila izaslanica g. Gradonačelnika gđa Urša Raukar – Gamulin i pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba dr. sc. Mirela Šentija Knežević.

Cilj Konferencije je bio nastaviti međunarodnu suradnju, dijeliti moderne znanstvene i kliničke spoznaje te širiti znanja iz područja shizofrenije. 

Ovogodišnje teme su obuhvatile liječenje komorbiditeta i značaj tjelesne aktivnosti kod shizofrenih bolesnika, te posljedice COVID-19 pandemije na dijagnostiku i liječenje shizofrenih bolesnika.

Na konferenciji je sudjelovalo preko 250 sudionika koji su aktivno i hibridno slušali  stručna predavanja više od 30 predavača iz Europe, susjednih zemalja i Hrvatske.

Konferencija “Shizofrenija 360°” dijeleći primjere dobre prakse stručnjaka iz raznih zemalja, unaprjeđenjem i snažnim razvojem integrativnog pristupa, novim sociorehabilitacijskim modelima i u pandemijskim vremenima COVID-19 predstavlila novija saznanja, dijagnostike te  izazove u kvaliteti i uspješnosti liječenja bolesnika oboljelih od shizofrenije.


Program konferencije pogledajte OVDJE


Suradne ustanove

Adresa

Jankomir 11, pp 68,

10 090 Zagreb

Telefon

01 3430 000

Naručite se ovdje