Događanja

Utorak, 07.09.2021.

Drugi poziv na 1. Stručnu konferenciju pod nazivom: SURADNJOM U EU PROJEKTU SVI ZA PAMĆENJE (SPAM) DO BOLJE SKRBI ZA OSOBE S DEMENCIJOM I NJIHOVE OBITELJI

This image has an empty alt attribute; its file name is SPAM.png

Poštovani/e,

Pozivamo Vas na 1. Stručnu konferenciju pod nazivom: SURADNJOM U EU PROJEKTU SVI ZA PAMĆENJE (SPAM) DO BOLJE SKRBI ZA OSOBE S DEMENCIJOM I NJIHOVE OBITELJI, koja će se održati dana 29.9.2021. u – Hotelu International Zagreb – uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Organizatori konferencije: Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo i Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

Konferencija se održava u okviru EU Projekta Svi za pamćenje (SPAM) koji provodi Grad Zagreb sukladno Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020., UP.02.2.2.06.0064. u okviru Otvorenog privremenog poziva na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza 1″. Pokrenut je od strane Grada Zagreba i partnera: Psihijatrijske bolnice „Sveti Ivan”, Klinike za psihijatriju Vrapče, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar”, Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest (HUAB) te Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku-Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek.

Bodovanje: Sudjelovanje na Stručnoj konferenciji boduju nadležne komore.

Kotizacija: Sudjelovanje na Stručnoj konferenciji je besplatno, odnosno financirano iz sredstava EU Projekta Svi za pamćenje (SPAM).

Cilj Projekta je širenje socijalnih usluga u zajednici za pomoć oboljelima od Alzheimerove bolesti i drugih demencija i njihovim obiteljima.

Projektom se nastoji pružiti podrška oboljelima od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije pružanjem dviju novih socijalnih usluga na području Grada Zagreba, i to uspostave popodnevnog boravka za oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih demencija te uspostave mobilnog tima za prijevoz do boravka i podršku u svakodnevnim aktivnostima. U okviru Projekta provode se i edukacije za njegovatelje. Dnevni boravak nalazi se u izdvojenom namjenskom objektu Psihijatrijske bolnice „Sveti Ivan”.

Vrijednost ovog projekta je 1.421.954,69 kuna, koje u potpunosti financira EU, traje do rujna 2022. godine, a bit će obuhvaćeno ukupno 300 korisnika oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih demencija.

Više o Projektu pročitajte ovdje.

Više o Programu konferencije pročitajte ovdje.

Više o načinu prijave pročitajte ovdje.

S poštovanjem,

Tomislav Huić, mag. art.
Izvršni dopredsjednik HUAB-a i predstavnik partnera u Projektu Svi za pamćenje (SPAM)

dr. sc. Mirela Šentija Knežević
Pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo i Voditeljica Projekta Svi za pamćenje (SPAM) za Grad Zagreb

PRVI POZIV NA 1. STRUČNU KONFERENCIJU POD NAZIVOM: SURADNJOM U EU PROJEKTU SVI ZA PAMĆENJE (SPAM) DO BOLJE SKRBI ZA OSOBE S DEMENCIJOM I NJIHOVE OBITELJI

Suradne ustanove

Adresa

Jankomir 11, pp 68,

10 090 Zagreb

Telefon

01 3430 000

Naručite se ovdje
Skip to content