Sestrinstvo

Utorak, 08.09.2015.

Grupna psihoterapija u Dnevnoj bolnici – stručno predavanje za medicinske sestre

U srijedu 16. rujna 2015. g. u 14,00 sati u predavaonici ”Dr. Mirko D. Grmek” Sandra Coha, bacc.med.techn i Ana Surjan Andrić, dipl.med.techn. iz Psihijatrijske bolnice ”Sveti Ivan” održati će stručno predavanje za medicinske sestre na temu: Grupna psihoterapija u Dnevnoj bolnici

Sažetak:

Na pitanje zašto psihoterapijski tretman kao metoda izbora za mnoge poremećaje, terapeutima koji je u svom radu svakodnevno provode, lako je dati odgovor. Najčešće bolesnici vrlo malo znaju što ih u terapiji uopće očekuje, što je psihoterapija. Kroz intenzivnu grupnu psihoterapiju kratkog ukupnog trajanja, primarno nastojimo da bolesnik bolje upoznavajući sebe, poboljša svoje inerpersonalne odnose kao i odnose u zajednici u kojoj živi.

Radom želimo prikazati dnevnobolnički koncept koji se primjenjuje u Dnevnoj bolnici Psihijatrijske bolnice „Sveti Ivan“. Ovakav koncept liječenja omogućuje istovremenu primjenu psihoterapijskih, socioterapijskih i psihofarmakoloških postupaka, a njihovim se udruženim djelovanjem postiže cjelovitije liječenje i oporavak. Vodeći cilj liječenja je da uz istovremeno intenzivno liječenje bolesnik ostaje u svojem okruženju bez hospitalizacije, što pogoduje očuvanju prisnih odnosa i društvenih veza, koje su također važne za oporavak, povratak na uobičajenu razinu funkcioniranja i resocijalizaciju.

Predavači:
Sandra Coha, bacc.med.techn.
E-mail: sandra.coha@pbsvi.hr

Ana Surjan Andrić, dipl.med.techn
E-mail: ana.surjan@pbsvi.hr

Suradne ustanove

Adresa

Jankomir 11, pp 68,

10 090 Zagreb

Telefon

01 3430 000

Naručite se ovdje
Skip to content