Sestrinstvo

Subota, 26.03.2022.

HKMS pokrenula humanitarnu akciju “Hrvatske sestre za sestre Ukrajine”

IZVOR: https://www.hkms.hr/arhiva/8335


Hrvatska komora medicinskih sestara pokrenula je humanitarnu akciju “Hrvatske sestre za sestre Ukrajine” prikupljanja sredstava kojom će prikupljati novčane donacije kako bi pomogla Gradskoj bolnici Drohobych u gradu Drohobychu, za liječenje ranjenih vojnika i drugih pacijenata koji se nalaze u toj bolnici. Potporu humanitarnoj akciji daje Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i medicinskih tehničara i Hrvatska udruga medicinskih sestara.

Prikupljanje novčane pomoći

Komora, koja će i sama na poseban račun humanitarne pomoći uplatiti sredstva, poziva sve svoje članice i članove da sudjeluju u prikupljanju novčane pomoći te da tako podrže ovu akciju. Prikupljenim sredstvima kupiti će se medicinske potrepštine i zaštitna oprema, te dostaviti sukladno molbi za pomoć direktoru bolnice Andriyu Kotsiubi.

Komora najoštrije osudila agresiju na Ukrajinu

“Navedena medicinska oprema koristit će se za liječenje ranjenih vojnika i drugih pacijenata u našoj bolnici. Lista nije isključiva, druga medicinska oprema bi također bila od pomoći”, naveo je voditelj gradskog odjela za zdravstvo dr. Volodymyr Chuba

“Hrvatska komora medicinskih sestara najoštrije osuđuje brutalnu i dosad neviđenu agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu. Izražavamo suosjećanje, ali i solidarnost s ukrajinskim kolegama, ali i cijelim narodom Ukrajine. Razorni ratni napadi kojima su izložene bolnice i sve druge zdravstvene ustanove kao i svi zdravstveni djelatnici i pacijenti nedopustivi su. Ovom humanitarnom akcijom koju je pokrenula Komora medicinskih sestara želimo pomoći ukrajinskim kolegicama i kolegama u obavljanju njihovog poziva, a to je briga i skrb o pacijentima” naglasio je predsjednik HKMS, Mario Gazić.

Uplata sredstava na humanitarni račun

Uplatnica humanitarna akcija – Preuzmi

Suradne ustanove

Adresa

Jankomir 11, pp 68,

10 090 Zagreb

Telefon

01 3430 000

Naručite se ovdje
Skip to content