Zavod za produženo liječenje, palijativnu skrb i demencije

Muški odjel za liječenje kroničnih psihijatrijskih bolesnika i bolesnika obol...

Muški odjel za liječenje kroničnih psihijatrijskih bolesnika i bolesnika oboljelih od demencija – VI

Muški odjel za produljeno liječenje, demencije i palijativnu skrb Psihijatrijske bolnice ”Sveti Ivan” je namijenjen bolesnicima oboljelim od demencije i kroničnim duševnim bolesnicima koji zahtijevaju nadzor i liječenje ili palijativnu njegu i skrb.

Na odjelu postoje uvjeti koji uključuju veći stupanj zaštite pacijenata te je poluzatvorenog tipa. Prema obveznim standardima zdravstvenog osiguranja o dužini liječenja i obvezi stvaranja slobodnih postelja za prijam na liječenje novih pacijenata, bolničko liječenje traje do 16 dana. Ukoliko je potrebno, pacijentima jamčimo zakonom određenu zaštitu suda i neovisnog psihijatra, koji dolazi na odjel i utvrđuje opravdanost liječenja kod nas. Bolničko liječenje traje do stabilizacije psihičkog stanja, a tijekom istog utvrđujemo uzroke smetnje i planiramo nastavak liječenja.

Na odjelu su pacijenti uključeni u socioterapijske i psihoterapijske aktivnosti, koje obuhvaćaju  i okupacijsku terapiju, psihoterapijske grupe i individualne razgovore, a na odjelu rade  liječnici psihijatri, medicinske sestre,  psiholozi, socijalni radnici i terapeuti raznih usmjerenja. Odjel usko surađuje s internističkim i neurološkim timom, kako bi pružio najbolju skrb za naše pacijente.

Cijelo vrijeme liječenja kod nas potrebna je aktivna suradnja obitelji. Vaša suradnja je potrebna kako pri dijagnostici i razumijevanju nastanka smetnji  pacijenata, tako i pri oblikovanju plana  liječenja i psihosocijalne rehabilitacije.

PRAKTIČNE INFORMACIJE:

-Informacije kod liječnika svakim radnim danom od 14 do 16 sati.
-Obitelj s pacijentom može svakodnevno kontaktirati telefonom od 16 do 17 sati pozivom na telefonske bojeve: 01/3430 070 (otvoreni i zatvoreni odjel), 01/3430 166 (palijativni dio).
-Posjete pacijentima su svakim radnim danom od 14:00 do 16:00 sati. Subotom, nedjeljom, neradnim danom i blagdanom posjete su od 14:00 do 17:00 sati.

-Radi funkcioniranja odjela molimo Vas sa se pridržavate vremena posjeta, a individualne prilagodbe iznimno po odobrenju liječnika.
-Izlaz s odjela moguć je s prethodnim dopuštenjem liječnika samostalno ili u Vašoj pratnji.
-Savjetujemo posjet do 30 minuta, a nepokretnim pacijentima do 10 minuta.
-Savjetujemo da su u posjetu najviše dvije osobe.
-Radi zaštite pacijenata, sve stvari koje donosite na odjel, molimo pokazati na uvid medicinskom osoblju.
– Molimo Vas da članu obitelji koji se liječi na našem odjelu, pribavite toaletne potrepštine (četkica i pasta za zube, sapun, češalj, šampon, toaletni papir) te ukoliko je pacijent na otvorenom dijelu odjela priskrbiti sve osobne stvari i brinuti o čistoći istoga. Na odjelu ne postoji organizirano brijanje te Vas molimo da sudjelujete u održavanju urednosti člana obitelji.
-Na odjel nije dopušteno donositi alkohol, lako pokvarljivu hranu, drogu i lijekove (sve propisane lijekove dobit ćete na odjelu).

KONTAKTI:

AMBULANTA

☏ 01 3430 070


VODITELJ ODJELA

prim. dr. sc. Silvana Jelavić, dr. med., specijalist psihijatar, subspecijalist psihoterapije

☏ 01 3430 071

✉ silvana.jelavic@pbsvi.hr


ODJELNI PSIHIJATARI

Ivica Vrbančić, dr. med., specijalist psihijatar, subspecijalist biologijske psihijatrije

☏ 01 3430 073

✉ ivica.vrbancic@pbsvi.hr

Predrag Radić, dr. med., specijalist psihijatar

☏ 01 3430 063

✉ predrag.radic@pbsvi.hr


GLAVNA SESTRA ODJELA

Martina Matak, univ.mag.med.techn.

☏ 01 3430 070

✉ martina.matak@pbsvi.hr


Suradne ustanove

Adresa

Jankomir 11, pp 68,

10 090 Zagreb

Telefon

01 3430 000

Naručite se ovdje
Skip to content