Događanja

Nedjelja, 29.10.2023.

Dana 26. i 27. listopada 2023. godine u edukacijskom centru Klinike za psihijatriju Sveti Ivan održan je Poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije Tečaj trajne izobrazbe: “INTEGRATIVNI I INDIVIDUALIZIRANI PRISTUP U LIJEČENJU PSIHOTIČNIH POREMEĆAJA I KOMORBIDITETA U ŽENA”

Dana 26. i 27. listopada 2023. godine u edukacijskom centru Klinike za psihijatriju Sveti Ivan održan je Poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije Tečaj trajne izobrazbe: „ ‘’INTEGRATIVNI I INDIVIDUALIZIRANI PRISTUP U LIJEČENJU PSIHOTIČNIH POREMEĆAJA I KOMORBIDITETA U ŽENA“.

Tečaj je bio namijenjen specijalistima i specijalizantima psihijatrije, ginekologije, neurologije, liječnicima hitne medicinske pomoći, obiteljskim liječnicima, psiholozima, medicinskim sestrama-tehničarima i srodnim strukama kao i svima onima koji se u svom svakodnevnom radu susreću s navedenom problematikom.

Suorganizatori tečaja bili su Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek te Hrvatsko psihijatrijsko društvo i Udruga za zaštitu i unaprjeđenje Mentalnog zdravlja „ZAJEDNO’’.

Pozdravnim riječima sudionicima obratili su se zamjenica ravnatelja doc. prim. dr. sc. Majda Grah, dr ,med. i voditeljica Tečaja izv.prof.prim.dr.sc. Sandre Vuk Pisk, dr. med. te su otvorile Tečaj na kojem je 18 eminentnih predavača podijelilo svoja iskustva i najnovija saznanja iz recentne literature o liječenju psihotičnih poremećaja i komorbiditeta u žena različite životne dobi.

Na tečaju je sudjelovalo oko 60 sudionika iz Republike Hrvatske i inozemstva.

Kroz izlaganja i radionice obuhvaćeni su  svi izazovi s kojima se  svakodnevno susrećemo u liječenju žena oboljelih od psihotičnih poremećaja uključujući različite, nedjeljive aspekte i  to iz područja kako psihijatrije (biologijske, psihoterapijske, socijalne psihijatrije), tako i iz drugih struka – ginekologije, neurologije, kliničke farmakologije i endokrinologije ukazujući na  nužnost integrativnog i individualiziranog pristupa u liječenju kao  i nužnost multidisciplinarnog pristupa svih aktera involviranih u proces liječenja žena.  

Nakon dva dana tečaja, koji su bili interaktivni i bogati diskusijom , sudionici su na kraju pohvalili organizaciju tečaja te istaknuli kako su dobili dragocjeno teorijsko i praktično znanje u liječenju psihotičnih poremećaja i komorbiditeta u žena.

Sponzorima, predavačima i moderatorima zahvaljujemo se na aktivnom sudjelovanju kao i cjelokupnoj Klinici za psihijatriju Sveti Ivan na uspješnoj organizaciji.

Suradne ustanove

Adresa

Jankomir 11, pp 68,

10 090 Zagreb

Telefon

01 3430 000

Naručite se ovdje