Događanja

Srijeda, 13.03.2019.

„PIK – PUŠENJE, INTERNET, KOCKA“ – 08. i 09. ožujka 2019. godine je održana 1. hrvatska konferencija o ponašajnim ovisnostima s međunarodnim sudjelovanjem

08. i 09. ožujka 2019. godine je održana 1. hrvatska konferencija o ponašajnim ovisnostima s međunarodnim sudjelovanjem – „PIK – PUŠENJE, INTERNET, KOCKA“.

„Ponosni smo što je upravo psihijatrijska bolnica „Sveti Ivan“ domaćin i s Gradom Zagrebom  odnosno Gradskim uredom za zdravstvo organizator I. hrvatske konferencije o pušenju i ponašajnim ovisnostima s međunarodnim sudjelovanjem (PIK). Okupili smo vrhunske domaće i inozemne stručnjake koji se godinama bave problemima ponašajnih ovisnosti, prevencijom i liječenjem ,od kojih možemo iznimno puno naučiti, s ciljem razvoja novog integrativnog pristupa u liječenju istih. Zadovoljstvo mi je predstaviti jedinstvene dnevne bolnice u Republici Hrvatskoj – Dnevnu bolnicu za ovisnosti o pušenju, Dnevnu bolnicu za ovisnost o kocki i  Dnevnu bolnicu za ovisnost o internetu i igricama. Priređivači igara na sreću važan su dionik u borbi protiv ovisnosti o kockanju, klađenju i drugih oblika ovisnosti, te će ih naš tim nastaviti uključivati u naše projekte i programe koje razvijamo.“, zaključuje  prof. prim. dr. sc. Igor Filipčić, ravnatelj psihijatrijske bolnice „Sveti Ivan“ u Zagrebu.

„Gradski ured za zdravstvo podržava brojne aktivnosti za prevenciju ovisnosti u okviru  Akcijskog plana Grada Zagreba za prevenciju ovisnosti o drogama i drugih oblika ovisnosti, a 1. hrvatska konferencija o ponašajnim ovisnostima s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom „PIK – PUŠENJE, INTERNET, KOCKA“ koja se danas održava u Zagrebu u Psihijatrijskoj bolnici ”Sveti Ivan”  predstavlja hvalevrijedan doprinos na tragu naših napora. Jedan od prioriteta Grada Zagreba i Gradskog ureda za zdravstvo u promociji zdravlja je briga o mentalnom zdravlju, posebno o mentalnom zdravlju mladih, a svaka aktivnost u suzbijanju ponašajnih ovisnosti predstavlja važan segment u borbi protiv ovisnosti“, zaključuje pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. sc. Vjekoslav Jeleč, dr. med.

„Tijekom rada na poziciji voditelja Dnevne bolnice za ovisnost o kockanju jedan od bitnih segmeneta je i  kvalitetna suradnja s priređivačima igara na sreću. Drago mi je što su prepoznati naši napori u pravovremenoj prevenciji razvoja ovisnosti o kockanju i klađenju kao i naši programi liječenja koje provodimo u suradnji sa Gradom Zagrebom – Gradskim uredom za zdravstvo, Edukacijsko rehabilitacijskim fakultetom i s priređivačima igara na sreću gdje bi posebno istaknuo Hrvatsku udrugu za igre na sreću s kojom godinama surađujemo kroz edukaciju njihovih djelatnika i druge oblike potpore naših programa.“, izjavio je dr. sc. Davor Bodor, voditelj Dnevne bolnice za ovisnost o kockanju.


O konferenciji iz medija:
https://www.vecernji.hr
https://www.24sata.hr
https://www.dalmacijadanas.hr
https://dalmacijaplus.hr
https://www.dnevno.hr
https://www.nacional.hr


Informativni materijal možete preuzeti OVDJE.

Suradne ustanove

Adresa

Jankomir 11, pp 68,

10 090 Zagreb

Telefon

01 3430 000

Naručite se ovdje
Skip to content