Događanja

Srijeda, 10.11.2021.

Poziv na 4. hrvatsku konferenciju o shizofreniji s međunarodnim sudjelovanjem – Shizofrenija 360° koja se održava od 26. do 27. studenog 2021. godine u Klinici za psihijatriju Sveti Ivan, Jankomir 11, Zagreb.

Poštovani,

Izrazita nam je čast i zadovoljstvo i 2021. godine u ime Organizacijskog odbora, pozvati Vas na našu 4. hrvatsku konferenciju o shizofreniji s međunarodnim sudjelovanjem Shizofrenija 360° koja se održava od 26. do 27. studenog 2021. godine u Klinici za psihijatriju Sveti Ivan, Jankomir 11, Zagreb.

Cilj Konferencije je nastaviti međunarodnu suradnju, dijeliti moderne znanstvene i kliničke spoznaje te širiti znanja iz područja shizofrenije. 

Ovogodišnje teme su liječenje komorbiditeta i značaj tjelesne aktivnosti kod shizofrenih bolesnika, te posljedice COVID-19 pandemije na dijagnostiku i liječenje shizofrenih bolesnika.

Dokazano je da tjelesna aktivnost u bolesnika sa shizofrenijom može klinički relevantno ublažiti psihijatrijske simptome, i pozitivne i negativne psihotične simptome, poboljšati opće kognitivne procese, primarno radnu memoriju, socijalne kognitivne procese te pažnju i koncentraciju. Unaprjeđenjem i snažnim razvojem integrativnog pristupa, novim sociorehabilitacijskim modelima koje stvaramo zajedno, pomičemo granice u kvaliteti i uspješnosti liječenja bolesnika oboljelih od shizofrenije.

Veselimo se vašem dolasku i aktivnom sudjelovanju!

Prof. prim. dr. sc. Igor Filipčić i Vaš SCH 360 Tim

Poziv i program možete pogledati OVDJE.

Suradne ustanove

Adresa

Jankomir 11, pp 68,

10 090 Zagreb

Telefon

01 3430 000

Naručite se ovdje
Skip to content