Događanja

Ponedjeljak, 24.10.2016.

Pozivamo vas na edukaciju o liječenju poremećaja hranjenja New Maudsley koju će 4. i 5. studenog 2016. održati ugledna engleska psihijatrica prof. dr. sc. Janet Treasure.

Pozivamo vas na edukaciju o liječenju poremećaja hranjenja New Maudsley koju će 4. i 5. studenog 2016. (petak i subota) provesti ugledna engleska psihijatrica prof. dr. sc. Janet Treasure. Edukacija će se održati u dvorani „Dr. Mirko D. Grmek“ Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan uz podršku Gradskog ureda za zdravstvo, Ministarstva zdravlja i NZJZ “Dr.Andrija Štampar”.

Osiguran je simultani prijevod.  Mjesta u dvorani su ograničena.

Edukacija je namijenjena:

  • stručnjacima svih profila ( psihijatri, psihoterapeuti, psiholozi, liječnici različitih specijalizacija, socijalni pedagozi, nutricionisti, radni terapeuti, medicinske sestre i dr) – članovima multidisciplinarnog tima u zdravstvu i stručnjacima u odgojno-obrazovnom sustavu
  • roditeljima i bližnjima oboljelih
  • studentima pomažućih fakulteta

Pristup New Maudsley temelji se na povećavanju kapaciteta stručnjaka i roditelja za pružanje podrške oboljelom od anoreksije, bulimije i nespec. poremećaja hranjenja na putu ozdravljenja.

New Maudsley metoda razlikuje se od Family Based Treatment (FBT) Maudsley metode: New Maudsley metoda dizajnirana je kao dodatak drugim načinima liječenja i prvenstveno je usmjerena poučavanju roditelja i zdravstvenih djelatnika o načinima pravilne komunikacije s oboljelima.

New Maudsley metoda bazira se na niz korisnih tehnika i psiho-edukativnih materijala koji roditeljima, bližnjima i stručnjacima olakšavaju razumijevanje oboljele osobe, te se stvara okruženje koje pospješuje oporavak. Poremećaji hranjenja često traju duže vremensko razdoblje, i New Maudsley metoda osnažuje obitelj, bližnje i stručnjake zanimljivim uvidima u vlastito ponašanje i ponašanje oboljelog.

Prof.Treasure je vodeći autoritet na području liječenja poremećaja hranjenja u Velikoj Britaniji i svijetu. Predavala je na King’s College u Londonu, te  radila na South London i Maudsley Hospital. Napisala je preko 360 znanstvenih članaka o poremećajima hranjenja kao i knjigu „Skill based learning for caring for a loved one with eating disorders“ ( 2007). Dobitnica je brojnih nagrada za znanstvena postignuća: Psihijatrijske zlatne medalje Royal College, NHS nagrade za inovaciju, MHRN nagrade za rad s bližnjima oboljelih itd.
Metoda New Maudsley  poznata je kao učinkovit način poučavanja i osnaživanja roditelja i bližnjih oboljelih od poremećaja hranjenja. Bazirana je na terapijskom pristupu nazvanom motivacijski intervju (MI), koji je usmjeren na uvećavanje osobne motivacije za promjenu samog oboljelog. Također, MI omogućava bližnjima da razviju korisnije načine komunikacije s oboljelom osobom, te da svoje ponašanje sagledaju u jasnijem konceptualnom okviru čime pomažu da se razbije začarani krug nekorisnih reakcija na poremećaje hranjenja.

Edukacija Liječenje poremećaja hranjenja- New Maudsley metoda namijeno je roditeljima i bližnjima oboljelih od poremećaja hranjenja, kao i hrvatskim stručnjacima ( psihijatrima, psiholozima, psihoterapeutima, pedagozima, socijalnim pedagozima, nutricionistima, medicinskim sestrama itd) .
Gostovanje prof.Treasure je prilika da hrvatska stručna javnost upozna metodu New Maudsley, posebno značajna za djecu i mlade oboljele od poremećaja hranjenja, koji još žive s roditeljima.

Prijave na edukaciju vrše se putem on-line obrasca na:

http://www.centarbea.hr/prof-Treasure-New-Maudsley-Prijava

Program

Suradne ustanove

Adresa

Jankomir 11, pp 68,

10 090 Zagreb

Telefon

01 3430 000

Naručite se ovdje