Događanja

Četvrtak, 07.09.2023.

Program BOJE – “Bolnica otvorena jednakima”

Preuzmite informativni letak!

ŠTO SU BOJE?

Kao stručnjakinje/ci mentalnog zdravlja Klinike za psihijatriju Sveti Ivan u Zagrebu pokrećemo inicijativu za osiguravanje terapijske podrške LGBTIQ+ osobama koje se nose s manjinskim stresom kroz Program zaštite mentalnog zdravlja LGBTIQ+ osoba pod nazivom BOJE – „Bolnica otvorena jednakima“.

LGBTIQ+ osobe svakodnevno su izložene predrasudama, stigmi, diskriminaciji, a nerijetko su i žrtve psihičkog, fizičkog, seksualnog ili ekonomskog nasilja. Okruženje u kojem žive kroz različite mehanizme stvara i akumulira stresore s kojima se te osobe kontinuirano susreću, što često dovodi do iscrpljivanja prilagodbenih mehanizama te narušenog mentalnog zdravlja.

Klinika za psihijatriju Sveti Ivan godinama njeguje psihoterapijski pristup kroz različite psihoterapijske programe i edukacije. Okupili smo se kao multidisciplinarni tim stručnjaka educiranih iz područja psihoterapije kako bi omogućili konkretnu pomoć u vidu savjetovanja, psihoedukacije te psihoterapijskog tretmana, a sve u sigurnom i depatologizirajućem okruženju.

KOJI JE PROGRAM BOJA?

Program BOJA čine savjetovalište, ambulanta za zaštitu mentalnog zdravlja LGBTIQ+ osoba i tromjesečni ciklus, koji se sastoji od psihoedukacije, grupne likovne terapije te grupne psihoterapije. Na ciklusu radionica i grupa poluotvorenog formata kroz tri modula će se u sigurnom okruženju sudionici imati prilike baviti pitanjima vlastitog identiteta, manjinskog stresa, samopoštovanja, srama i krivnje, asertivnosti i granica, rodnog i seksualnog identiteta, autanja i (auto)homofobije, obiteljskih i partnerskih odnosa te drugim vlastitim pitanjima koje u njima terapijski proces potakne.

KAKO SE PRIJAVITI?

Ako ste zainteresirani za navedeni program ili se samo želite informirati, slobodno nam se javite na boje@pbsvi.hr ili nas nazovite na +385 1 343 0102 (Dnevna bolnica za ovisnosti) do 15h.

S prvim ciklusom radionica i grupne terapije krećemo u listopadu 2023.g. po popunjenju grupe od 15 članica/ova.

TKO JE U NAŠEM TIMU

Ivan Barun, dr. med., specijalizant psihijatrije, akademski slikar, praktičar ekspresivne likovne terapije, apsolvent tjelesno orijentirane psihoterapije

Jadranka Hübler, dr.med., specijalistica psihijatrije, subspecijalistica psihijatrije ovisnosti, apsolventica kibernetike psihoterapije – sistemski pristup

Luka Mijalković, mag. psych., edukant kognitivno-bihevioralne terapije

Marin Šupe, magistar socijalne pedagogije, apsolvent gestalt psihoterapije, edukant dječje i adolescentne psihoterapije

Antonia Vuk, dr.med., univ. mag. psih., specijalistica psihijatrije, edukantica psihoanalitičke psihoterapije


Program BOJE se odvija uz podršku Klinike za psihijatriju Sveti Ivan, kao i osnivača ustanove, Grada Zagreba.


Preuzmite informativni letak!

Suradne ustanove

Adresa

Jankomir 11, pp 68,

10 090 Zagreb

Telefon

01 3430 000

Naručite se ovdje
Skip to content