Događanja

Četvrtak, 09.03.2023.

Radionice u sklopu projekta „Progutaj hrabrost“ u Klinici za psihijatriju Sveti Ivan

Fitness i napolitanke s Matejom Klemenčić Klicper (održano 04.03.2023.)

Radionica je održana povodom obilježavanja i podizanja svijesti o poremećajima hranjenja. Mateja Klemenčić Klicper autorica je knjige Fitness i napolitanke i u toj knjizi govori o svojoj borbi s bulimijom nervosom i ortoreksijom. Cilj ove radionice bio je čuti iskustvo jedne mlade osobe koja je preboljela poremećaj hranjenja i educirati sudionike kako prepoznati neke od znakova takvih poremećaja te komu se mogu obratiti.


Beautiful mind (održati će se 11.03.2023.)

Mindfulness radionica koju vodi Ivana Kurtov, mag. paed. soc., certificirana Mindfulness i Yoga učiteljica organizirana je u sklopu ciklusa predavanja i radionica “Žlica i šalica, kolačić i kavica”. Cilj ovog događaja je predstaviti mindfulness i educirati sudionike kako se ova metoda primjenjuje u liječenju osoba s poremećajem hranjenja.


“Žlica i šalica, kolačić i kavica”

Ciklus predavanja i radionica koji se održavaju subotama ujutro u opuštenoj atmosferi ispunjenoj mirisima kave i kolačića. U događajima se družimo s Anom, Miom i Deb, našim gošćama iza kojih se kriju dijagnoze anorexia nervosa (Ana), bulimia nervosa (Mia) i poremećaj kompulzivnog prejedanja ( Deb=BED). Na svakom predavanju prisutan je i jedan od stručnjaka koji se bavi poremećajima hranjenja. 

Sve radionice organizirane su u sklopu projekta “Progutaj hrabrost”. Otvorene su za sve zainteresirane i obično je broj sudionika ograničen na 25 osoba. Također, uspostavljena je suradnja sa studentskom organizacijom CroMSIC, koja omogućuje studentima preko svoje aplikacije da se prijave na ove događaje.

Klara Katarina Lihtar i Lucija  Marendić,  studentice šeste godine medicine u Zagrebu i začetnice projekta „Progutaj hrabrost“

Suradne ustanove

Adresa

Jankomir 11, pp 68,

10 090 Zagreb

Telefon

01 3430 000

Naručite se ovdje
Skip to content