Novosti

Utorak, 21.07.2020.

Stručno povjerenstvo Muzeja za suvremenu umjetnost i Gradskoga ureda za kulturu Grada Zagreba donijelo je odluku o dobitnicima natječaja Nagrada za najbolje zagrebačke projekte 2020. godine te je projektu “Biblioterapija – priče koje liječe” dodijelilo drugu nagradu.

Biblioterapijske su radionice bile sastavljene od članova Kluba Zajedno Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan te svih onih kojima je u doba najvećega širenja epidemije bila potrebna pomoć, a temeljile su se na zajedničkom čitanju književnih tekstova te biblioterapijskom razgovoru o pročitanom s ciljem samoaktualizacije, olakšanja duševne boli uzrokovane izolacijom te jačanja grupne kohezije. Susreti su održani preko Skypea, a tematizirane su priče dostupne na mrežnim stranicama Centra za kulturu Trešnjevka u formi zvučnih zapisa te na Facebook stranici Centra.

Autori projekta su Višnja Gašparin, Kristina Habuš i Davor Piskač koji su inovativnim pristupom uporabili terapijsku moć književnosti na jednostavan, funkcionalan i vrlo zanimljiv način. Projekt je nastavljen i nakon popuštanja mjera za što se posebno založila Ljiljana Perišić, ravnateljica Centra za kulturu Trešnjevka.

Suradne ustanove

Adresa

Jankomir 11, pp 68,

10 090 Zagreb

Telefon

01 3430 000

Naručite se ovdje
Skip to content