Događanja

Srijeda, 17.06.2015.

Svečano otvorenje “Dnevne bolnice za oboljele od demencija”

16. lipnja 2015. godine u Bolnici je u prisutnosti gradonačelnika Milana Bandića i pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo prof.dr.sc. Mirne Šitum, svečano otvorena Dnevna bolnica za oboljele od demencija.

Tom prilikom ravnatelj Psihijatrijske bolnice ″Sveti Ivan″, doc.prim.dr.sc. Igor Filipčić istaknuo je da u Hrvatskoj od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije boluje oko 80.000 građana, s tim da je broj oboljelih u porastu. U Hrvatskoj za sada ne postoji dnevni oblik liječenja bolesnika s demencijom te je novootvorena Dnevna bolnica jedinstvena u zemlji.

Ciklus liječenja u Dnevnoj bolnici traje tri mjeseca, svaki tjedan od ponedjeljka do petka, u vremenu od 8 do 16 sati. Program je namijenjen prevenciji, liječenju i rehabilitaciji oboljelih od demencija, ali i članovima obitelji odnosno njegovateljima kojima su često potrebni savjetovanje, edukacija i podrška u svakodnevnoj brizi za oboljele.

Gradonačelnik Milan Bandić izjavio je kako je sretan i ponosan što otvaramo jedinstvenu Dnevnu bolnicu takve vrste u Hrvatskoj. „Želio bih da što manje ljudi mora pohoditi bolnice ali, nažalost zbog okolnosti i načina današnjeg življenja njihov se broj povećava, a naša je moralna obaveza da im pomognemo i suosjećamo s njima“, naglasio je gradonačelnik.

Pogledajte isječak iz Dnevnika 3 HRT – a

Suradne ustanove

Adresa

Jankomir 11, pp 68,

10 090 Zagreb

Telefon

01 3430 000

Naručite se ovdje
Skip to content