Događanja

Četvrtak, 21.09.2023.

Svjetski dan borbe protiv Alzheimerove bolesti 21.09.2023. god.

Svjetski dan borbe protiv Alzheimerove bolesti obilježava se 21. rujna svake godine kako bi se podigla svijest o Alzheimerovoj bolesti i potaknula globalna zajednica na akciju u borbi protiv ove teške neurodegenerativne bolesti. Alzheimerova bolest je progresivno neurološko oboljenje koje uzrokuje gubitak kognitivnih funkcija, uključujući pamćenje, razmišljanje i sposobnost donošenja odluka. Obilježavanje ovog dana ima za cilj educirati javnost o Alzheimerovoj bolesti, podržati obitelji i pacijente koji se s njom suočavaju, te potaknuti istraživanje kako bi se pronašao način za prevenciju i liječenje ove bolesti.

Na Svjetski dan borbe protiv Alzheimerove bolesti organiziraju se različite aktivnosti i kampanje kako bi se skrenula pozornost na ovu bolest i potaknula podrška oboljelima. Također se promiče važnost ranog otkrivanja i dijagnosticiranja Alzheimerove bolesti, kao i pružanje podrške obiteljima koje brinu o oboljelima.

Svjetski dan borbe protiv Alzheimerove bolesti također služi kao prilika da se potakne financiranje istraživanja o uzrocima i liječenju Alzheimerove bolesti te da se razvijaju strategije za bolje razumijevanje i suzbijanje ove bolesti koja predstavlja značajan javnozdravstveni izazov diljem Svijeta.

Svjetski dan borbe protiv Alzheimerove bolesti obilježen je i u Klinici za psihijatriju Sveti Ivan kroz razne radionice, vježbe i edukacijske grupe s korisnicima i njihovim njegovateljima ili obitelji.Suradne ustanove

Adresa

Jankomir 11, pp 68,

10 090 Zagreb

Telefon

01 3430 000

Naručite se ovdje
Skip to content