Novosti

Ponedjeljak, 11.12.2023.

U Klinici za psihijatriju Sveti Ivan održan je 11. Kongres psihijatrije, interne i neurologije za liječnike obiteljske medicine PIN 2023.

Psihijatrija, interna, neurologija za liječnike opće medicine (PIN) je kongres koji je osmišljen s idejom poticanja suradnje i kvalitetnije komunikacije liječnika obiteljske medicine i liječnika specijalista (internista, neurologa i psihijatara), a sve u svrhu kvalitetnijeg liječenja bolesnika.

Kao i prethodnih godina, i ove godine je održan bogat  edukacijski program prožet zanimljivim i aktualnim temama koje su obrađene kroz zanimljiva predavanja te raznovrsne interaktivne radionice.

Ove godine PIN 2023 održan je u Klinici za psihijatriju Sveti Ivan od 07. do 09. prosinca 2023. godine.


IZVOR IZ MEDIJA: https://zdravlje.hina.hr/javno-zdravstvo/u-klinici-za-psihijatriju-sveti-ivan-11-kongres-psihijatrije-interne-i-neurologije-za-lijecnike-obiteljske-medicine-pin/

Već tradicionalni Kongres PIN prvenstveno je namijenjen liječnicima obiteljske medicine koji nudi niz edukacija, ali i interaktivnih radionica na kojima razgovaramo, iznosimo svoja mišljenja, probleme, ideje, savjete kako još više i bolje doprinjelii suradnji i komunikaciji liječnika obiteljske medicine i nas, bolničkih liječnika”, rekao je prof. dr. sc. Igor Filipčić, predstojnik Klinike za psihijatriju Sveti Ivan, organizator Kongresa PIN.”

Razlog održavanja ovog Kongresa, stručnjaci objašnjavaju, jest u ponekad nedovoljnoj komunikaciji između obiteljskih i bolničkih liječnika, zbog čega nerijetko pacijenti na vrijeme ne dobiju pravovremenu informaciju oko svog liječenja.

Ovaj Kongres pokazuje kako je za liječenje naših bolesnika iznimno važan timski rad. Najveći je problem nedostatak komunikacije između liječnika obiteljske medicine i nas specijalista. Nerijetko se događaju situacije u kojima mi ne znamo zašto su bolesnici upućeni u bolnicu na pregled, koji su razlozi i u konačnici, kada bolesnike vraćamo kolegama liječnicima u ordinaciju obiteljske medicine, možda bi bilo bolje te naše preporuke iskomunicirati putem razgovora, a ne putem mišljenja u nalazu”, rekla je doc. dr. sc. Ivana Bašić, sa Zavoda za neurologiju, KB Dubrava.

Glaukom, šećerna bolest, vrtoglavice, kardiovaskularne bolesti, apneja- samo su neke od tema ovogodišnjeg Kongresa.

Nama obiteljskim liječnicima ovaj Kongres doista pomaže u mnogim temama koje nas svakodnevno okružuju. Na ovaj način dobijemo sve novosti o pristupu u liječenju, jer nemamo baš prilike na jednom mjestu dobiti sve informacije o psihijatriji, interni i neurologiji. Ove godine pričamo  o aktualnim temama, poput ovisnosti o kockanju i alkoholu, s čime se mi u liječenju naših pacijenata često susrećemo. Isto tako, puno je novih informacija oko liječenja demencije i Parkinsonove bolesti, što je nama iznimno važno za liječenje naših pacijenata”, izjavila je Lucija Jakelić, dr. med., spec. obiteljske medicine.

Osim niza predavanja, na Kongresu su i razne interaktivne radionice na kojima će biti riječi o ovisnosti o alkholizmu, kao i pristupu kako razgovarati s pacijentom.

Suradne ustanove

Adresa

Jankomir 11, pp 68,

10 090 Zagreb

Telefon

01 3430 000

Naručite se ovdje
Skip to content